married-rudimentary

Αγαπητοί γονείς,

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες  οδηγίες του ΕΟΔΥ, ισχύουν τα παρακάτω:

 

  1. Όταν μαθητής/μαθήτρια του σχολείου διαπιστώνεται με rapid test ή μοριακό τεστ  ότι νοσεί  με Covid-19, τότε:

 

Ο/Η  μαθητής/τρια απομονώνεται για  5 ημέρες τουλάχιστον.

 

Μετά τις 5 ημέρες:

 

α) Οι  μαθητές/τριες οι οποίοι είναι  πλήρως εμβολιασμένοι/ες ή νοσήσαντες  κατά το τελευταίο  τρίμηνο  κάνουν self test την 6η ημέρα (μετά την τελευταία επαφή με το κρούσμα) και αν είναι αρνητικό έρχονται στο σχολείο.

 

β) Οι μαθητές/τριες που δεν έχουν εμβολιαστεί  και  δεν έχουν νοσήσει  κατά το τελευταίο  τρίμηνο   έρχονται στο σχολείο την 6η μέρα με αρνητικό  rapid test

 

  1. Όταν ο/η μαθητής/τρια  έρθει σε επαφή με κρούσμα στον χώρο του σχολείου:

α) Οι  πλήρως εμβολιασμένοι/ες ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο  τρίμηνο  μαθητές/τριες έρχονται κανονικά στο σχολείο μετά από  αρνητικό    self test  που κάνουν την 1η, 3η και 5η ημέρα  

β) Οι μαθητές/τριες που δεν έχουν εμβολιαστεί  και  δεν έχουν νοσήσει    κατά το τελευταίο  τρίμηνο  πρέπει να κάνουν   rapid test  την 1η  και 5η ημέρα, ενώ τη 2η, 3η, 4η, ημέρα κάνουν  self test.

Όσο τα test αυτά βγαίνουν αρνητικά, τα παιδιά έρχονται κανονικά στο σχολείο  

 

  1. Όταν ο/η μαθητής/τρια  έρθει σε επαφή με κρούσμα εκτός σχολείου:

 

α) Οι  μαθητές/τριες  οι οποίοι είναι  πλήρως εμβολιασμένοι/ες ή νοσήσαντες  κατά το τελευταίο  τρίμηνο  έρχονται κανονικά στο σχολείο  με αρνητικό  self test που κάνουν την 1η, 3η και 5η  ημέρα μετά την επαφή με το κρούσμα .   

β) Οι μαθητές/τριες που είναι ανεμβολίαστοι και δεν έχουν νοσήσει    κατά το τελευταίο  τρίμηνο   , μπαίνουν σε καραντίνα για 5 ημέρες τουλάχιστον και έρχονται στο σχολείο την 6η ημέρα με αρνητικό  self test .