married-rudimentary

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus

Τίτλος προγράμματος: «A tale of many cities =  Μια ιστορία πολλών  πόλεων»

www.ataleofmanycities.com

 Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου υλοποιεί  σχέδιο δράσης  σε συνεργασία με οκτώ άλλα ευρωπαϊκά σχολεία: Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία, Ρωσία, Τουρκία, Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία,   με τίτλο:  ?A tale of many cities? (=Μια ιστορία πολλών πόλεων»), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας (Ι.Κ.Υ.).

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές μια πλατφόρμα - το έδαφος ? όπου μπορούν να διερευνήσουν τα  στοιχεία του αστικού, κυρίως, περιβάλλοντος που ζουν, να  αναδείξουν τα θετικά αλλά και να συνειδητοποιήσουν τα αρνητικά και τις αιτίες τους.

Συγκεκριμένα στοχεύει να ενεργοποιήσει τη σκέψη των μικρών μαθητών, να αμβλύνει τον ορίζοντα των γνώσεών τους, ώστε να συνειδητοποιήσουν την αλληλεξάρτηση που υπάρχει ανάμεσα στο αστικό περιβάλλον (δόμηση, αρχιτεκτονική)  και στις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτισμικές και πολιτικές δραστηριότητες των πολιτών και κατά συνέπεια να έχουν λόγο και ρόλο, ως ενεργοί πολίτες του μέλλοντος, στη διαμόρφωση μιας ανθρώπινης πόλης που σέβεται τους πολίτες της.