married-rudimentary

Εκδηλώσεις/Σχολικές γιορτές

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού,  τη Δευτέρα 15/4/2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας δράση με σκοπό να αναδείξουμε τις συνέπειες του κοινωνικού αυτού φαινομένου και να κατανοήσουν οι μαθητές μας πόση ζημιά μπορούν να επιφέρουν στο σχολικό περιβάλλον, στην μαθησιακή διαδικασία αλλά και στην  ψυχολογική τους  υγεία, άτομα  που εκφοβίζονται και πέφτουν  θύματα των ΝΤΑΗΔΩΝ .

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης δούλεψαν σε ομάδες με το συντονισμό και την καθοδήγηση των δασκάλων τους και της Ομάδας ΕΔΥ του σχολείου μας και διαπίστωσαν βιωματικά πλέον πόσο επώδυνο και άσχημο είναι το φαινόμενο αυτό αλλά και πόσο σημαντικό είναι όλοι οι μαθητές να αισθάνονται ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΧΑΡΑ, ΣΕΒΑΣΜΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και να συνεργάζονται αρμονικά χωρίς το ΦΟΒΟ, την ΑΓΩΝΙΑ και όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα που μπορούν ακόμα και να οδηγήσουν στην κατάθλιψη, στην μελαγχολία και την μαθησιακή αποτυχία.

Συνεργάστηκαν μαζί μας τα μέλη της Εθελοντικής Κοινωνικής Ομάδας «Δικαίωμα στην Πόλη»

Για άλλη μια χρονιά γιορτάσαμε τις Απόκριες στο χώρο του σχολείου μας. Γνωρίσαμε αποκριάτικα έθιμα στη χώρα μας και στον κόσμο. Παίξαμε κυνήγι χαμένου θησαυρού. Ακούσαμε παραδοσιακά τραγούδια και χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς. Διασκεδάσαμε με μουσική από DJ που πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. 

Το κέφι και η χαρά πρωταγωνίστησαν σε όλες τις δράσεις και μικροί και μεγάλοι πέρασαν μια αξέχαστη μέρα!

Για δεύτερη χρονιά, συνεργαστήκαμε εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, με στόχο να ομορφήνουμε την αυλή του σχολείου μας. Δουλέψαμε με φαντασία, μεράκι και θετική διάθεση. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθειά όλων μας.