married-rudimentary

Συνεργατικά Προγράμματα eTwinning

Σχολικό έτος 2021-22

Τάξη: Δ1      Σύνολο μαθητών: 22

Εκπαιδευτικοί: Μαρία Καρύδα (δασκάλα Αγγλικών), Λίνα Παπαγεωργίου (δασκάλα Εικαστικών)

Συνεργαζόμενες χώρες: Ελλάδα, Ισπανία

Οι μαθητές της τετάρτης τάξης γνωρίστηκαν και επικοινώνησαν με συνομηλίκους τους από την Ισπανία και συνεργάστηκαν για να υλοποιήσουν δραστηριότητες, που τους βοήθησαν να βελτιώσουν την παραγωγή και κατανόηση γραπτού λόγου στην Αγγλική γλώσσα. Έγραψαν και αντάλλαξαν γράμματα γνωριμίας, περιγράφοντας τον εαυτό τους και τα ενδιαφέροντά τους. Με τη βοήθεια της δασκάλας των Εικαστικών, δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες και έγραψαν ευχές στα Ελληνικά, Αγγλικά και Ισπανικά. 

Ανέπτυξαν, επίσης, τις ψηφιακές και κοινωνικές τους δεξιότητες. Δουλεύοντας σε ομάδες οι μαθητές των δύο σχολείων, ερεύνησαν το διαδίκτυο, βρήκαν πληροφορίες και εικόνες και έγραψαν ψηφιακά κείμενα για να παρουσιάσουν τη χώρα τους και την παραδοσιακή τους διατροφή, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και για τις δύο χώρες. 

Λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, αντάλλαξαν κάρτες για να μοιραστούν τα σχέδιά τους για το καλοκαίρι και να αποχαιρετήσουν τους νέους τους φίλους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των εργασιών τους.

Our penpals from Europe: Greece - Spain

Σχολικό έτος 2021-22

Τάξη: Ε2      Σύνολο μαθητών: 16

Εκπαιδευτικοί: Μαρία Καρύδα (δασκάλα Αγγλικών), Μαρία Ραπτάκη (δασκάλα), Κρύστη Ζαχαριουδάκη (δασκάλα Μουσικής), Λίνα Παπαγεωργίου (δασκάλα Εικαστικών)

Συνεργαζόμενες χώρες: Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, Πορτογαλία

 

Θέμα του έργου είναι οι αγαπημένες δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών σε διαφορετικές χώρες, στην εποχή μας και στο παρελθόν. 

Οι μαθητές γνωρίστηκαν με παιδιά από άλλες χώρες, γράφοντας για τον εαυτό τους και διαβάζοντας τα κείμενα των άλλων παιδιών. Γνώρισαν τους κανόνες ορθής χρήσης του διαδικτύου για την προστασία τους και την επικοινωνία με άλλους. Με τη βοήθεια της δασκάλας τους δημιούργησαν μία παρουσίαση και ένα ψηφιακό κουίζ για τη χώρα μας. Έμαθαν πληροφορίες για τις συνεργαζόμενες χώρες, παίζοντας ψηφιακά παιχνίδια. Γνώρισαν έθιμα και παραδόσεις. Με τη βοήθεια της δασκάλας της Μουσικής έμαθαν και τραγούδησαν παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια της χώρας μας και των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Με τη βοήθεια της δασκάλας των Εικαστικών δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες και τις αντάλλαξαν με παιδιά από τις συνεργαζόμενες χώρες. 

Έγραψαν και ζωγράφισαν τα χόμπι τους και έμαθαν τις αγαπημένες δραστηριότητες συνομηλίκων τους σήμερα, αλλά και σε παλαιότερες εποχές, παίρνοντας πληροφορίες από τους γονείς τους και άλλα μέλη των οικογενειών τους. Γνώρισαν το λεξιλόγιο για τα χόμπι στα Αγγλικά, αλλά και στις γλώσσες των μελών του  έργου.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των εργασιών τους.

Hobbies - Then and Now

Το έργο βραβεύτηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης του eTwinning με την Ετικέτα Ποιότητας για το ενδιαφέρον θέμα του, τη συμμετοχή των μαθητών, το τελικό προϊόν (ηλεκτρονικό λεξικό) και τη διάχυση των δράσεων.

        

Σχολικό έτος 2021-22

Τάξη: ΣΤ1      Σύνολο μαθητών: 19

Εκπαιδευτικός: Μαρία Καρύδα (δασκάλα Αγγλικών)

Συνεργαζόμενες χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Λετονία, Πολωνία, Τουρκία

Οι μαθητές της έκτης τάξης συνεργάστηκαν με μαθητές από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και υλοποίησαν δραστηριότητες, αναπτύσσοντας τις επικοινωνιακές, κοινωνικές και ψηφιακές τους δεξιότητες, με όχημα τη χρήση της Αγγλικής γλώσσας.

Αντάλλαξαν γράμματα γνωριμίας, μοιράστηκαν Χριστουγεννιάτικες ευχές, παρουσίασαν τους αγαπημένους τους ήρωες και δημιούργησαν πρωτότυπες ιστορίες δουλεύοντας σε ομάδες, εθνικές και διακρατικές. 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των εργασιών τους.

Discovering new friends and new adventures

Το έργο βραβεύτηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης του eTwinning με την Ετικέτα Ποιότητας για την πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία, την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων στην αγγλική γλώσσα, τις στοχευμένες δράσεις και την επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στους εταίρους.